28 maj – Sébastien Boudet – lokalproducerad middag öppen eld

Sébastien Boudet, den omtalade surdegsbagaren och konditorn, står för middagen på Peetgården under en kväll den 28 maj som del av Bodens hållbarhetsvecka.

Kom till oss denna kväll för att äta god lokalproducerad mat, lyssna till Sébastiens historia och ta lärdom av hur han lagar kvällens middag över öppen eld!

Varmrätt: Fermenterad spannmålsragu på lokala spannmål och kött, med säsongsgrönsaker, gråärt och örter

Efterrätt: Éclair au chocolat

Pris per person: 395kr för varmrätt och efterrätt.
Datum: 28 maj
Tid: Sittning kl 18:00 – 21:00.
Bokning:
Boka din plats genom att maila info@peetgarden.com.

Sébastien Boudet driver den populära bakbloggen ”Brödpassion” och är grundare av det bageriet Petite France på Kungsholmen i Stockholm. Idag jobbar han aktivt med att stötta och utbilda unga bagare och konditorer. Han har även gett ut två böcker: Den franske bagaren och Le bakbok.

Vi ser fram emot att ha Sébastien hos oss tisdag den 28 maj! Begränsat antal platser.

Om Sébastien Boudet

Sébastien Boudet är en omtalad surdegsbagare och konditor. Sébastien har också delat med sig av sin kunskap och kärlek till bakning genom sina böcker. ”Den franske bagaren: Surdeg, mat, kärlek” är en bok som reflekterar hans resa och passion, och den har uppskattats globalt. Hans efterföljande verk, ”Le bakbok” och ”Min franska kokbok”, fortsätter att spegla hans engagemang för näringsrik och god mat. Nyligen har han lagt till ”Sébastiens Vinter” och ”Mjöl: Recept och inspiration för spannmålsrevolution” i sin samling, vilka båda bär på hans önskan om att dela glädjen i bakning och matlagning.

Genom sina föreläsningar, workshops och kurser är Sébastien en stillsam men inspirerande röst i diskussionen om hållbarhet inom matproduktion. Hans mål är inte bara att skapa utsökt mat, utan att även inspirera andra att tänka på vårt miljömässiga fotavtryck och hur vi kan göra skillnad genom våra dagliga matval.

Bodens hållbarhetsvecka 

Bodens hållbarhetsvecka arrangeras av Bodens kommun, Bodens Energi, Boden Business Park och Boden Tillsammans. Vi vill skapa ett ökat engagemang, bygga kunskap och insikter om hållbarhet och framtidens samhälle. Vi vill också bygga och förstärka relationer mellan de gröna industriella satsningarna och de lokala krafterna i Boden och övriga regionen.