OM PEETGÅRDEN

VÅR HISTORIA, DIN UPPLEVELSE

Där välmående och kreativitet lyfts fram, där även tystnaden har en given plats. Trots platsens avskilda läge, är det lätt att komma hit.

Peetgården är en unikt bevarad 1600-talsgård i Sävast, Boden. En vibrerande mötesplats för människor, företag, kreatörer och entreprenörer. Gården kan bokas av företag eller för privat fest. Ett antal öppna upplevelser så som grillkvällar, julmarknader och musikfestivaler anordnas också på plats.

Här finns lugnet som vi alla behöver då och då. Här finns också den goda maten, upplevelser och den vackra naturen. Perfekta förutsättningar för ett mindre företag, en ledningsgrupp eller ett privat sällskap som uppskattar en autentisk historisk miljö.

Peetgården ägs och drivs av Almost There – med en vision om att genom verksamheten verka för hållbar regional utveckling i form av att bidra till den lokala matkulturen samt att skapa en spännande mötesplats som lockar människor från både när och fjärran till Boden och Norrbotten. 

Om platsen 

Med sitt avskilda läge mellan Luleå och Boden ligger Peetgården bara 20 minuter från stora delar av Norrbottens näringsliv. Avståndet till Luleå Flygplats och därefter till Stockholm och världen är bara 30 minuter bort.

Peetgården är en del av Swedish Lapland

 

En helt unik miljö med anor från mitten av 1600-talet. En plats där hundraårig historia möter nutid genom event, konferenser och festivaler som vidgar sinnena och tänjer på våra mentala gränser och föreställningar. Här utforskar vi framtiden tillsammans.

PEETGÅRDEN

Boendet på Peetgården omfattar 14 bäddar fördelat på fem rum i två byggnader – i en helt unik miljö med anor från mitten av 1600-talet. 

Rummen och miljön är renoverade till en nivå som inte kommer att skämmas för sig, och den historiska miljön kombineras smakfullt med modern teknik och bekvämlighet. Varje rum har en egen personlighet, där du finner lugn i en harmonisk, genuin inredning.

BAGARSTUGAN

I bagarstugan finns vår suite, ett trivsamt dubbelrum med hög standard. I det helkaklade ensuitebadrummet finner ni ett badkar med lejontassar och mysig öppen spis. I bagarstugan finns alla ingredienser för en trivsamt vistelse.

NYGÅRDEN

Vår stolthet, Nygården, uppfördes under det stora fredsåret 1648. Huset har restaurerats med varsam hand och den ursprungliga miljön med timmerväggar och stänkmålning har återställts.

Här finns totalt fyra rum med helkaklade ensuite wc/dusch, varje rum är unikt i storlek och utförande. Här finns ett stort kök och allrum/konferensdel. Här finns bredbandsuppkoppling, projektor, whiteboard etc och konferensdelen rymmer upp till 22 personer.

TORPET

Här hittar du vår relax-avdelning och vårt vildmarkskök där du har möjlighet att avnjuta mat tillagad över öppen eld. I relaxen finns en härlig bastu & badtunna. I vildmarksköket finns plats för upp till 12 personer. På Torpet är det njutning som gäller.